Analýza stavu ekologického zemědělství v České republice a v Jihočeském kraji - Krpalová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2010)
Předkládaná práce se zabývá analýzou stavu ekologického zemědělství v České republice. Součástí práce je případová studie Jihočeského kraje, která spočívá ve vyhodnocení dotazníkového šetření realizovaného mezi ekologickými farmáři Jihočeského kraje a ve zpracování dat o ekologické produkci za sledované území, jakož i ve vyhotovení mapového výstupu o rozmístění ekologických farem na území Jihočeského kraje. Úvodní část práce tvoří cíle, rešerše literatury a metodika zpracování. Následující text shrnuje základní charakteristiku ekologického zemědělství na území ČR (historie, vývoj, legislativa, {&x2026;}). Vlastní přínos práce spočívá v kapitolách věnovaných analýze EZ za Jihočeský kraj. Závěrem se práce orientuje na návrh optimalizace stavu EZ jak v kontextu republikovém, tak s ohledem na Jihočeský kraj.
Analyse of the state of ecological agriculture in the Czech Republic and in the region of South Bohemia
Keywords: ekologické zemědělství; ekologická produkce; legislativa; analýza; Jihočeský kraj; ecological agriculture; ecological production; legislation; analyse; the region of South Bohemia