Vývoj softwarové aplikace pro podporu hry Cvrček - Křišta, Miloslav (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením nové aplikace pro podporu hry Cvrček, která má nahradit stávající programovou podporu vytvořenou Tomášem Jakešem v roce 2005. V této práci je přiblíženo použití XML technologií pro ukládání hodnot vytvořených aplikací do XML souborů, pro návrh a validaci XML souborů pomocí XML Schema a pro převod XML souborů pomocí XSLT do podoby HTML stránek. Tato práce se mimo jiné zabývá také použitím rozhraní JAXB pro práci s XML soubory v jazyce Java a odesláním HTML souborů na web.
Development of software application for Cvrček game support
Keywords: Křišta; aplikace; software; Java; XML; XSL; XSLT; XSD; XML Schema; JAXB; Křišta; application; software; Java; XML; XSL; XSLT; XSD; XML Schema; JAXB