Kalkulace nákladů a jejich využívání v podniku - Chromá, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Předmětem mé bakalářské práce je provedení analýzy systému kalkulace nákladů v konkrétních podmínkách vybraného podniku a jeho využívání při řízení nákladů a ekonomickém rozhodování. Bakalářská práce poskytuje aktuální informace o sestavování kalkulací nákladů v podniku Budějovický Budvar, n. p. Systém kalkulace nákladů je ukázán na vzorovém příkladu, ve kterém se podnik skládá ze 3 útvarů a dále se člení na 5 středisek. V podniku jsou vyráběny 3 druhy výrobků, z nichž dva jsou prodávány v tuzemsku, a jeden je určen na export.
Costing make-up and its utilize in the company
Keywords: Náklady; režijní náklady; kalkulační metody; kalkulace nákladů; Costs; overheads; costing methods; costing arrangement