Aplikace Starozákonní etiky na aktuální korupční případ - Janoušek, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá průzkumem starozákonních Etických zdrojů souvisejících s problematikou korupce. Teoretická část se snaží o charakteristiku korupce. Dále přibližuje to, jakým způsobem se snaží na problematiku korupce nahlížet společenské vědy. Zejména právo, sociologie a etika. Analytická část práce se snaží o aplikaci starozákonních etických zdrojů na konkrétní korupční případ a o jeho zhodnocení z hlediska společenských věd.
Aplication Old Testament Ethics chosen on specific corruption cause
Keywords: Klíčová slova: korupce; starozákonní etika; etické prameny; právní řád České Republiky; Sociologie; Etika; Starý Zákon; starozákonní etika.; corruption; Old Testament ethics; ethical sources; the Czech Republic legislation; sociology; ethics; Old Testament