Nabídka biopokrmů na území statutárního města České Budějovice - Cvachová, Denisa (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu využití bioproduktů ve stravovacích zařízeních na území statutárního města České Budějovice. Průzkumy na úrovni stravovacích zařízení jsou doplněny o spotřebitelský průzkum, který zjišťuje názory zákazníků na využití bioproduktů v gastronomii. Dílčím cílem práce je srovnání situace v České republice s vybranými státy Evropské unie. V úvodní části práce jsou na základě odborné literatury představeny základní pojmy týkající se ekologické produkce a stravovacích zařízení. Výstup praktické části obsahuje představení konkrétních stravovacích zařízení s nabídkou biopokrmů, výsledky průzkumu u stravovacích zařízení s i bez nabídky biopokrmů a výsledky spotřebitelského průzkumu. V závěru práce je zhodnocen současný stav a možný budoucí vývoj využití bioproduktů v gastronomii na území města České Budějovice.
Supply of organic food in the region of statutory city České Budějovice
Keywords: ekologické zemědělství; bioprodukt; biopotravina; biopokrm; biokvalita; stravovací zařízení; certifikace stravovacích zařízení; ecological agriculture; product of organic farming; organic food; organic farming quality; eating facility; certification of eating facilities