Low abundance of Archaeorhizomycetes among fungi in soil metatranscriptomes - Choma, Michal (Jihočeská univerzita, 2020)
Početnost Archaeorhizomycetes, nově popsané linie hub, ve společenstvech půdních hub je nejasná. Většina odhadů se opírá o techniky, které zahrnují polymerázovou řetězovou reakci (PCR), která může výsledky zatížit nepřesnostmi. Tato práce zjištovala početnost Archaeorhizomycetes v datech z půdních metatranskriptomů, které nejsou zatíženy chybami způsobenými během PCR, pocházejících z několika různých ekosystémů.
Low abundance of Archaeorhizomycetes among fungi in soil metatranscriptomes
Keywords: půdní metatranskriptom; Archaeorhizomycetes; soil metatranscriptome; Archaeorhizomycetes