Zlepšení informovanosti obyvatelstva o doporučených způsobech chování při vzniku mimořádných událostí (se zvláštním důrazem na události, související s možností teroristického zneužití B-agens a při importované vysoce nebezpečné nákaze) - Charvátová, Marie (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce je zmapovat poznatky středoškolských studentů o problematice informovanosti obyvatelstva o doporučených způsobech chování při vzniku mimořádných událostí (se zvláštním důrazem na události, související s možností teroristického zneužití B-agens a při importované vysoce nebezpečné nákaze); vypracovat výukový text o současném stavu poznání o dané problematice a zhodnotit efektivitu výuky pro zlepšení informovanosti obyvatelstva.
Improving the knowledge of inhabitants of the recommended way of behaviour in case of occurrence of extraordinary events (with a special accent on events associated with the possibility of terrorist misuse of B-agens and imported highly dangerous infection)
Keywords: biologické zbraně; chemické zbraně; informovanost obyvatelstva; jaderné zbraně; biological weapons; chemical weapons; information for the population; nuclear weapons