Řízení služeb pro krizové situace - Hejdová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou poskytovaných služeb ve zvoleném Sboru dobrovolných hasičů a posouzení, zda jsou obyvatelé obce spokojeni s fungováním a činnostmi sboru. Dalším cílem práce je zanalyzování zvolené stanice Hasičského záchranného sboru a vyhodnocení statistik počtu zásahů ve zvoleném časovém období. Teoretická část obsahuje informace o krizovém řízení a o Integrovaném záchranném systému. Na úvod praktické části je představen Sbor dobrovolných hasičů a stanice Hasičského záchranného sboru se základními informaci, historií, a jejich činnostech. Předposlední kapitola praktické části je věnována analýze výsledků dotazníkového průzkumu spokojenosti fungování Sboru dobrovolných hasičů v obci a vyhodnocení statistik počtu zásahů, provedených stanicí Hasičského záchranného sboru. Ke statistice je přidaný i výpočet odhadu počtu zásahů ke zvolené krizové situaci v budoucích letech. A s tím související výpočet odhadu počtu zásahových hasičů. Závěr práce obsahuje návrhy na zlepšení fungování Sboru dobrovolných hasičů v obci, které korespondují i s lepší soudržností obyvatel obce. Dále je také přidán návrh na zvýšení počtu zásahových hasičů v budoucím časovém období.
The management of services for crisis situations
Keywords: krizové řízení; Integrovaný záchranný systém; sbor dobrovolných hasičů; Hasičský záchranný sbor; the crisis management; the Integrated Rescue System; volunteer fire brigade; fire brigade