Úskalí on-line práce s klienty v prostředí nízkoprahových klubů pro děti a mládež při Diecézní charitě Brno - Liščáková, Jarmila (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce chce poukázat na možná úskalí, která souvisí s on-line komunikací (jako nástro-jem sociální práce) vedenou mezi klientem a pracovníky nízkoprahového klubu pro děti a mládež (dále jen NZDM). Tato úskalí se budou mapovat v různých oblastech: například oblasti legislativní, personální, metodické a koncepční. Cílem práce je ucelený pohled na nejzávažnější rezervy či rizika vyplývající nejen z aktuálních trendů v on-line komunikaci klientů, ale především z přístupu k tomuto typu komunikace ze strany pracovníků NZDM. Metodou bakalářské práce bude shromažďování dostupných informací k tématu, které bude doplněné průzkumem problematiky mezi pracovníky NZDM Diecézní charity Brno.
Difficulties of on-line work with clients in the context of low-threshold clubs for chil-dren and youth at the Diocese Caritas Brno
Keywords: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež; sociální sítě; Diecézní charita Brno; on-line komunikace; Low-threshold clubs for children and youth; social network; Archdiocese caritas Brno; on-line communication