Záznam a vyhodnocení tréninkové zátěže a úspěšnosti regeneračních metod u mladých hokejistů.\\ - Mariška, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2006)
Dlouhodobá systematická tréninková příprava vyžaduje dokonalé zvládnutí nejen přípravy vlastní tréninkové jednotky, ale především dokonalé plánování tréninku. Tréninkové i zápasové zatížení, které jsou nuceni hráči podstupovat se neustále zvyšuje. Současné výzkumy ukazují, že je nutné tréninkové zatížení vyvážit dostatečným a kvalitním odpočinkem. Jen tak je možné postupně zvyšovat tréninkové zatížení a tím i výkonnost sportovců. Veškeré plánování vychází v současné době z principů superkompenzace a zákonů adaptace. Je zřejmé, že regenerační procesy umožňují rychlejší průběh superkompenzace a tím častější frekvenci tréninkových jednotek. Pro zjištění účinnosti jednotlivých regeneračních metod chceme využít především zjišťování měření poklesu zakyselení organismu u juniorského družstva HC České Budějovice.\\
Entry and evaluation bullpen empty weight and fruitfulness of regeneration methods near young hockey - players.\\
Keywords: Lední hokej; trénink; laktát; tepová frekvence; zatížení; regenerace.\\; Ice hockey; training; blood lactate; heart rate; weighting; regeneration.\\