Historie reprezentace Československa a České republiky ve volejbale - Kotěšovský, Pavel (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce mapuje dějiny zabývající se historií reprezentace Československa a České republiky ve volejbale. Z hlediska časového je předmět práce zaměřen na období 40. ? 60. let, dále období 70. ? 80. let a na historii české volejbalové reprezentace v období po r. 1990 ? 2011. Práce je z hlediska obsahového zaměřena na vývoj a výsledky historie mužské volejbalové reprezentace Československa a České republiky, kde napříč období docházelo k výrazným výkonnostním změnám, které se výrazně odrážely na konečných výsledcích volejbalové reprezentace. Prameny k této bakalářské práci byly použity z archivu Jihočeské vědecké knihovny v Českých Budějovicích ? z dobových periodik měsíčníků, vycházejících v Československé a České republice.
The history of representation of Czechoslovakia and the Czech republic in volleyball
Keywords: šampionát; mistrovství; soupiska; pořadí; družstva; výsledky; championship; mastery; line-up; placings; team; results