Utváření zájmů dětí mladšího školního věku v kontextu výchovného vlivu rodiny a volnočasových institucí - Hrbáčková, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku utváření zájmů dětí mladšího školního věku v kontextu výchovného vlivu rodiny a volnočasových institucí. Jejím cílem je ukázat, jak velký vliv mají rodiče a pedagogičtí pracovníci na to, jaké kroužky si děti vybírají. Teoretická část je věnována vysvětlení základních pojmů, které se vztahují k tématu: volný čas, pedagogika volného času, výchova mimo vyučování, zájmové činnosti, dítě mladšího školního věku, rodina a její výchovné vlivy a organizace zabývající se volným časem. Vlastní výzkum je zaměřen na kvantitativní dotazníkové šetření, které je posléze doplněno metodou pozorování dětí mladšího školního věku při práci v kroužku a rozhovorem s vedoucími těchto kroužků.
Shaping the interests of children in the context of the educational influence of family and leisure institutions
Keywords: volný čas; pedagogika volného času; výchova mimo vyučování; zájmové činnosti; dítě mladšího školního věku; rodina; volnočasové instituce; Leisure; Leisure education; education outside the classroom; leisure activities; preschool aged child; family; leisure institutions