Vzdělávací role Ústavu pro studium totalitních režimů ve výuce na základních školách v Českých Budějovicích - Jakubčíková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem Vzdělávací role Ústavu pro studium totalitních režimů ve výuce na základních školách v Českých Budějovicích. Hlavní náplní práce je popis nabízených výukových materiálů vydávaných Ústavem, vhodných pro využití ve výuce moderních dějin na základních školách. Dále je v práci vysvětlen chod a fungování instituce, včetně popisu vybraných mediálních kauz. Závěr obsahuje shrnutí dotazníkového šetření ohledně úrovně využívání materiálu ÚSTR na základních školách v Českých Budějovicích.
Educational role of the Institute for the Study of Totalitarian Regimes in teaching at primary schools in České Budějovice