Výchovný styl matek a otců očima dospívajících. - Křížová, Hana (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce s názvem "Výchovný styl matek a otců očima dospívajících" se zabývá rozdíly vnímání a hodnocení výchovného přístupu matek a otců k dcerám a synům. Teoretická část obsahuje základní informace o funkcích rodiny, typech rodiny, vývojové charakteristiky v období pubescence, typy výchovných stylů. Součástí práce je prezentace výsledků výzkumu výchovného stylu matek a otců z pohledu děvčat a chlapců. Data byla získána pomocí strukturovaných rozhovorů se žáky osmých ročníků základní školy v měsíci březnu a dubnu 2013.
Parenting style of mothers and fathers of adolescent eyes
Keywords: matka; otec; dívka; chlapec; výchovný styl; mother; father; girl; boy; parenting style