Hluková zátěž v okolí farem pro výkrm býků. - Krajíček, Karel (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou hlukové zátěže v okolí farmy pro výkrm býků. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy o hluku, jeho definice, zdroje, působení na zdraví člověka a základní prevence a opatření proti hluku.Dále je tu uvedena stručná charakteristika zkoumané farmy a chovaných hospodářských zvířat. V praktické části jsou uvedeny postupy měření, jeho následného vyhodnocení a posouzení dle příslušných norem a nařízení.
Noise in the surrounding farms for fattening bulls.
Keywords: hluk; zvuk; sluch; měření hluku; decibel; ekvivalentní hladina; hlukoměr; hluková zátěž; býci; skot; noise; sound; hearing; noise measuring; decibel; equivalent level; sound meter; noise pollution; bulls; cattle