Kvalita hraček v kontextu značek: Bezpečná a kvalitní hračka a Bezpečné hračky - Trnka, Michal (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu kvality hraček na českém trhu v kontextu značek Bezpečná a kvalitní hračka a Bezpečné hračky. Obě uvedené značky jsou součástí Programu Česká kvalita a jsou určeny výhradně pro sortiment hraček. V první části práce jsou vymezeny základní pojmy a postupy týkající se sledované problematiky, aby bylo zajištěno bližší seznámení s daným tématem. Analytická část se opírá o výsledky dotazníkového šetření realizovaného u výrobců hraček(držitelů značek kvality i ostatních výrobců), prodejců hraček, spotřebitelů a u inspektora ČOI, dozorujícího hračky a výrobky péče o dítě. V závěrečné části jsou potvrzeny či vyvráceny stanovené pracovní hypotézy, zhodnocena kvalita hraček na českém trhu a nastíněny návrhy řešení s ohledem na získaná data v analytické části.
The quality of toys in the context of brand: Safe and quality toy and Safe toys.
Keywords: bezpečnost hraček; hračka; kvalita hraček; Program Česká kvalita; značky kvality; safety of toys; toy; quality toys; quality mark; the Czech quality program