Problematika výuky množin bodů daných vlastností na ZŠ - Harazimová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této diplomové práce je popsat a přiblížit různé metody vyšetřování množin bodů daných vlastností. Volila jsem jak klasický přístup, tak i využití nových technologií, jako jsou například geometrický software GeoGebra nebo program ze skupiny CAS (Computer algebra system). Téma množin bodů daných vlastností je pro žáky často velmi obtížné, proto je důležité na něj nahlížet z mnoha úhlů pohledu, volit zajímavé aplikační úlohy a tak žáky k jejich studiu motivovat. V práci uvádím několik námětů pro atraktivnější a zábavnější výuku této problematiky na základních, středních i vysokých školách.
The issue of teaching sets of points with given properties at elementary school
Keywords: množiny bodů daných vlastností; Fermatův bod; úhly v kružnici; křivky vyšších řádů; GeoGebra; CoCoA; loci of points od givem properties; Fermat point; angles; GeoGebra; CoCoA