"...i rozesměje se pustá zem..." Smích v české literatuře 70. let 20. století - Bláhová, Petra (Jihočeská univerzita, 2009)
-definice smíchu a humoru v české literatuře, reflexe českých literárních děl z hlediska humorných a satirických prvků v próze, poezii a dramatu, selekce titulů, analýza děl, charakteristika excerpovaného materiálu z hlediska žánrového, stylového a obsahového, proměna témat a motivů, práce s jazykem
"...even the waste land starts laughing..." Laugh in the Czech Literature in 1970's
Keywords: smích; humor; satira; agitka; normalizace; komunismus; nonsens; absurdita; Pražské jaro; poezie; drama; próza; samizdat; exil; oficiální literatura; humoristický román; laugh; humour; squib; propaganda display; normalization; communism; absurdity; The Prague spring; poetry; drama; prose; exile