Porovnání postojů zaměstnanců a zaměstnavatele k firemnímu vzdělávání v kontextu dalšího rozvoje firmy - Volejník, David (Jihočeská univerzita, 2023)
Práce se zaměřuje na porovnání postojů zaměstnanců a zaměstnavatele ke vzdělávání v rámci organizační struktury podniku působícího v energetice. Jejím cílem je vytvořit relevantní doporučení plánování a realizace dalšího vzdělávání v rámci jednotlivých oddělení, které koresponduje s postoji jednotlivých skupin a dlouhodobou strategií celé společnosti. Informace potřebné k vytvoření dotazníků pro kvantitativní průzkum byly získány prostřednictvím rozhovoru s pracovníkem oddělení vzdělávání zkoumané společnosti. Dotazníkové šetření je zaměřeno především na přebírání iniciativy za vzdělávání, aktivity zaměřené na měkké dovednosti a digitalizaci. Analýza dat v dotazníkovém šetření je provedena pomocí metod popisné statistiky. Získané informace týkající se postojů a názorů zaměstnanců včetně doporučení budou použita k dalšímu rozvoji vzdělávání firmy.
Comparison of attitudes of employees and employer to corporate education in the context of further development of the company
Keywords: vzdělávání; rozvoj; postoje; dlouhodobé cíle; dotazníkové šetření; education; development; attitudes; long-term goals; questionnaire survey