Vliv technologií zpracování půdy na regulaci plevelů v porostech řepky ozimé - Šámal, Jiří (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce je rozšířit poznatky o možnostech využití moderních podmítacích strojů při minimálním zpracování půdy a klasickém zpracování půdy v zemědělství. K tomuto účelu lze využít široký sortiment zemědělských strojů od různých výrobců jako například Horsch, Lemken, Vaderstad a další. V této práci jsou hodnoceny podmítací stroje Horsch Terrano 6FG a Vaderstad Carrier 820 se zaměřením na hrudovitost, zapravení posklizňových zbytků a udržení nastavené hloubky zpracování.
Effect of tillage technology to control weeds in crops of winter oilseed rape
Keywords: Řepka olejka; plevele; herbicidy; podmítací stroje; Rape; weeds; herbicides; stubble machines