Sleng studěntov russkich srednich i vysšich učebnych zaveděnij - Milnicova, Ilona (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem bakalářské práce je slang studentů ruských středních a vysokých škol. Bakalářská práce obsahuje úvod, teoretickou a praktickou část a přílohy v podobě grafů. Teoretická část se skládá ze čtyř kapitol. V první je vysvětlen pojem slovní zásoba, jaká může být - aktivní či pasivní. V druhé kapitole se uvádí stručná historie vzniku mládežnického slangu a jeho charakteristika. Třetí kapitola se věnuje pojmu žargon a kategoriim slengů a žargonů v ruském jazyce. Kapitola čtvrtá je věnována studentskému slangu a zkoumá důvody a zvláštnosti jeho použití. Praktická část se skládá z dotázníku včetně příloh, který zkoumá slangové výrazy slov ze školniho prostředí. Dále následuje závěr a seznam literatury. Práce je vypracována v ruském jazyce.
The Slang of Russian Students in High Schools and Universities
Sleng studěntov russkich srednich i vysšich učebnych zaveděnij
Keywords: Slang; studentský slang; mládežnický slang; žargon.; Slang; student slang; youth slang; jargon