Zjištění procenta tělesného tuku u studentů PF JU pomocí BIA horních končetin. - Kušlitová, Jana (Jihočeská univerzita, 2006)
Obezita se stává v posledních letech velmi vážným zdravotním problémem naší společnosti a proto se má práce zabývá tím, kolik procent tělesného tuku mají studenti pedagogické fakulty v Českých Budějovicích.Výzkum podstoupilo 501 studentů, z nichž je 366 žen a 135 mužů. Měření probíhalo v měsících březen až duben roku 2005 v objektu plaveckého bazénu v Českých Budějovicích.Pro měření procenta tělesného tuku bylo použito přístroje OMRON BF 300, který využívá metodu bioelektrické impedance (BIA). Pro srovnání průměrů procent tělesného tuku u všech skupin probandů bylo využito metody mediánového testu.\\
Inquest percents bodily fat near students PE by the help of BIA upper limbs.\\
Keywords: Obezita; BMI; % tělesného tuku.\\; Obesity; BMI; % body fat.\\