Gastroturismus v Evropě - Kozlyuk, Mariya (Jihočeská univerzita, 2019)
V současné době je jednou z hlavních části odvětví cestovního ruchu stravování hostů. Proto se gastronomie stala významnou součástí kultury každé země a zdrojem její identity. Je důležité udržovat a podporovat různé možnosti stravování, a tím i zachovávat regionální identitu území a zvyšovat její turistickou přitažlivost. Cíle bakalářské práce jsou: definovat pojem "gastronomický turismus",charakterizovat stav současného gastroturismu,popsat gastronomický cestovní ruch v Evropě, se zaměřením na gastroturismus v České republice a na Ukrajině,identifikovat perspektivy rozvoje gastronomického cestovního ruchu a stanovit, zda je Ukrajina přitažlivá z hlediska gastronomie pro obyvatele České republiky. Výsledkem práce stal gastronomický zájezd do Ukrajiny, který byl sestaven pomocí online služby ArcGIS StoryMaps.
Gastrotourism in Europe
Keywords: gastrotourism; Ukrajina; StoryMap; gostronomický zájezd; gastrotourism; Ukraine; StoryMap; gastronomic tour.