Motivační systém a odměňování ve vybraném podnikatelském subjektu v ČR - Pauknerová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce analyzuje motivační systém a odměňování v českobudějovickém výrobním závodě. Hlavním cílem práce je zhodnotit současný motivační systém a způsoby odměňování ve vybraném podniku, a následně navrhnout opatření, která by vedla ke zlepšení momentální situace. Teoretická část práce seznamuje s dosavadními poznatky v oblasti motivace, popisuje nejznámější motivační teorie a zabývá se principy odměňování v České republice. Praktická část podává základní informace o zkoumané společnosti a následně analyzuje a zhodnocuje její současný motivační systém a interní způsoby odměňování. Výstupy z této analýzy vycházejí z dotazníkového šetření spokojenosti 67 zaměstnanců zkoumané společnosti ze 118 dotázaných a následných rozhovorů s vedením podniku. V návaznosti na tyto výstupy jsou navržena tři konkrétní doporučení, která by mohla vést ke zvýšení motivovanosti zaměstnanců podniku a celkovému zlepšení současné situace ve zkoumané firmě.
The System of motivation and remuneration of employees
The System of motivation and remuneration of employees
Keywords: odměňování; motivace; mzdy; benefity; zaměstnanci; remuneration; motivation; wages; benefits; employees