3D model města s využitím pro mobilní zařízení - Macht, Petr (Jihočeská univerzita, 2011)
Jelikož mobilní zařízení typu PDA, Smartphone, GPS navigace a nyní začínající tablety, zažívají v posledních několika letech největší technický pokrok za celou dobu své existence, jsou na ně kladeny uživateli čím dál větší nároky. V práci bude popsán aktuální stav těchto mobilních zařízení a jejich vývoj pro blízkou budoucnost. Bakalářská práce se zabývá efektivním využitím 3D modelů měst v těchto mobilních zařízeních. Dále se práce věnuje výběrem vhodné optimální technologie pro tvorbu těchto modelů a následný export do různých formátů, která podporují daná mobilní zařízení. V práci jsou popsány jak požadavky na daný formát, tak požadavky na hardwarové a softwarové vybavení mobilních zařízení. Dalším cílem práce je vytvořit digitální fotorealistický model vybrané historické části města Český Krumlov.
3D model of a town with the use for mobile device
Keywords: využití 3D modelů; Český Krumlov; mobilní zařízení; use of 3D models; Český Krumlov; mobile device