Potenciál venkovské turistiky jako rozvojový faktor Berounska a Křivoklátska - Broženská, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce hodnotí venkovský cestovní ruch v regionech Karlštejnsko a Křivoklátsko. Tato problematika byla hodnocena nejdříve z kvantitativního pohledu, který nám měl ukázat šířku a hloubku nabídky turistický atraktivit a aktivit ve vybraných regionech. Dále zjišťuje názor státní samosprávy, podnikatelských subjektů a informačních center na důležitost úlohy venkovského cestovního ruchu a úroveň jeho podpory z veřejné sféry.
Potential of rural tourism as a development factor for Berounsko and Křivoklátsko
Keywords: venkovský cestovní ruch; Karlštejnsko; Křivoklátsko; Český kras; rozvoj venkova; strukturální fondy; Rural turism; Karlštejnsko; Křivoklátsko; Czech karst; country development; structural funds