Aplikační úlohy z diferenciálního počtu jedné proměnné - Jelínková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem práce je vytvořit sbírku řešených příkladů, která bude zaměřena na průběh funkce jedné reálné proměnné a na slovní úlohy na extrém. Příklady budou řazeny dle obtížnosti a budou doplněny grafickým znázorněním.
Application tasks of differential calculus of one variable
Keywords: funkce jedné reálné proměnné; definiční obor; diferenciální počet; průběh funkce; optimalizační úlohy na extrém; function of one real variable; domain of a function; differential calculus; process of function; word problems dealing with extreme