Kontrola daně z příjmů právnických osob - Sedláčková, Vendula (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce je zaměřena na rozbor daňové kontroly daně z příjmů právnických osob. Nejprve je zde popsán obecný postup provádění daňové kontroly, včetně úkonů, které je nutné vykonat před samotným zahájením a dále provádění daňové kontroly až po její ukončení. Praktická část se potom týká nejčastěji zjišťovaných daňových úniků a chyb, ze kterých je hlouběji zpracovaná problematika opravných položek k pohledávkám.
Problems in audit of corporation income tax
Keywords: Daňový systém; daňová správa; daň z příjmů právnických osob; daňová kontrola; nejčastější chyby při daňové kontrole daně z příjmu právnických osob; opravné položky k pohledávkám.; Tax System; Tax Administration; Legal Entity Income Tax; Tax Audit; the most frequent mistakes from Tax Audit of Legal Entity; the rectyfiing items to claims.