Využití termální kamery pro studium termoregulace horských motýlů rodu Erebia - Svozil, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2012)
V konstantních podmínkách byla zkoumána termoregulace sedmi různých druhů horských motýlů rodu Erebia Dalman, 1816 za použití termální kamery.Tato práce hodnotí využití této termální kamery pro studium fyziologických charakteristik motýlů, kteří se liší v preferenci habitatu a také morfologii.
The use of thermal camera for the study of thermoregulation of alpine butterflies of the genus Erebia
Keywords: Termoregulace; termální kamera; Erebia; Thermoregulation; thermal camera; Erebia