Autorská kniha Pět let života - Zajícová, Eva (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce se skládá ze dvou hlavních částí ? teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá hlavně autorskou knihou, její historií a některými autory působícími v oblasti autorské knihy. Okrajově se pak zabývá také otázkou vzniku a vývoje papíru. Praktická část objasňuje motivační zdroje ovlivňující zpracování tohoto tématu a technologický postup při výrobě autorské knihy.
Artist´s book The five years of life
Keywords: Autorská kniha; historie autorské knihy; ruční papír; artist´s book; history of artist´s book; handmade paper