Adaptační proces klientů v Domově pro seniory G - centra Tábor - Pěchotová, Blanka (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této práce je odhalit postoj člověka k překonávání obtíží a zmapovat problémy,které s sebou zařazení do domova pro seniory přináší.V práci byl použit kvalitativní výzkum.Základní technikou byl standardizovaný rozhovor s uzavřenými a polozavřenými otázkami s respondenty a technika polostandardizovaného rozhovoru se sociálními pracovníky. Výsledky výzkumu ukázaly, že senioři spojují nástup do sociálního zařízení s očekáváním pomoci při zvládání obtížných situací v životě.Vzhledem k tomu, že ubývají jejich kompetence, hledají především bezpečí, společnost, poskytnutí péče a pocit jistoty jejich dostupnosti.
Adaptation process of clients in senior home G - centrum Tábor
Keywords: adaptace; adaptační proces; klíčový pracovník; senior; stáří; sociální pracovník; standardy kvality péče; adaptation; adaptation process; key worker; senior; old age; social worker; standard of the quality of work