Inovativní výukové metody ve výuce českého jazyka na 2. stupni ZŠ - Kubů, Michaela (Jihočeská univerzita, 2017)
Předkládaná práce je standardně rozdělena na část teoretickou a na část výzkumnou, praktickou. Teoretická část se zaměřuje na popis a prezentaci výukových metod, aktuálních trendů, jež jsou využívány ve výuce apod. V samostatné kapitole jsou představeny inovativní metody, které jsou aktuálně využívané při výuce českého jazyka a slohu na 2. stupni základních škol a možnosti jejich aplikace v praktickém použití. Hlavním záměrem výzkumného šetření je identifikace vztahu učitelů českého jazyka na 2. stupni ZŠ k inovativním výukovým metodám. V rámci praktické části práce bude zrealizováno výzkumné šetření, pro něž bude využito kvantitativní výzkumné metodiky, konkrétně dotazníkového šetření.
Innovative teaching methods in teaching the Czech language at the second level of primary school
Keywords: Výukové metody; žák; základní škola; český jazyk; pedagog; výuka.; Methods of teaching; pupil; elementary school; a Czech language teacher; teaching.