Komparace ročních tréninkových programů v závislosti na způsobu jejich vedení u reprezentace ČR v MTB. - Rybařík, Ivan (Jihočeská univerzita, 2006)
Cílem této práce je porovnávání dvou závodních sezón reprezentanta ČR v cyklistice, disciplině horská kola-maratón ( cross-country marathon ). Hlavním objektem zkoumání je 24 let starý autor reprezentant ČR v cyklistice. Předmětem sledování jsou pak změny vyplývající z přechodu od ročního tréninkového programu, který si autor vede sám a programu který je připravován odborníky na tréninkovou problematiku-autor veden specializovaným trenérem. Metodou komparace je porovnáváno celkem 6 měření, vždy 2 měření ve stejném časovém horizontu ( leden 2004 - leden 2005 atd. ). Takto je porovnáno celkem 6x laktátový testů prahů aerobního výkonu na bicyklovém ergometru . Výsledky jsou pak využité k osobnímu profesnímu růstu autora v současném působení v roli reprezentanta v cyklistice a možné využití poznatků v budoucí trenérské praxi. \\
Komparace year's bullpen program depending on way of their lead near representation CR in MTB.\\
Keywords: Tepová frekvence; trénink; práce na kilogram; hmotnost; tělesný tuk; laktát.\\; Hearth rate; training; work per kilogram; weight; body fat; lactate . \\