Přínos a využitelnost aktivizačních metod ve vybraném domově pro seniory - Bártová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2021)
Předmětem této práce je stáří, aktivizační činnosti a jejich vliv na seniory v zařízení. Teoretická část pojednává o stáří a involučních změnách. Dále popisuje zařízení a adaptaci klientů na pobyt v domově pro seniory. V neposlední řadě popisuje aktivní stáří a aktivizační programy. Praktická část se zaměřuje na výskyt pozitivního vlivu u klientů, kteří využívají aktivizační činnosti ve dvou konkrétních zařízení. V této práci je použit kvantitativní výzkum, který byl realizován formou dotazníkového šetření se seniory ze dvou zařízení. V tomto dotazníku jsem se zaměřila na vliv aktivizací na seniora a jeho adaptaci v zařízení. Dále se v praktické části zaměřuji na konkrétní výsledky výzkumného šetření.
The Benefits and Exploitability of Activation Methods in Retirement Home
Keywords: stáří; senior; aktivizační činnost; domov pro seniory; zařízení; age; activation; retirement home; facility