Terénní sociální práce s drogově závislými jedinci - Koudelková, Eva (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá metodou sociální práce streetwork v rámci terénního programu Streetwork Český Krumlov a hodnocením poskytovaných služeb a samotných terénních sociálních pracovníků očima klientů. V teoretické části obecně přibližuji východiska této metody, osobu terénního sociálního pracovníka a dále fungování terénního programu Streetwork Český Krumlov. Výzkumná část je realizována pomocí rozhovorů s klienty terénního programu. Tyto rozhovory představují názory klientů k poskytovaným službám a terénním sociálním pracovníkům a mohly by sloužit jako nástroj pro zkvalitnění služeb.
Field social work with drug addicts in terms of the field program Streetwork Cesky Krumlov
Keywords: drogově závislý jedinec; kontaktní práce; sociální práce; streetwork; terénní program; drug addict; contact work; social work; field social work; field program