Komunikace s rodiči o speciálních potřebách jejich dětí v MŠ - Prchalová, Petra (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá pedagogickou diagnostikou prováděnou v běžných mateřských školách, a okamžikem, kdy učitelka nabude podezření, že vývoj některého z dětí se odchyluje od normy. Práce je rozdělena na teoretickou a výzkumnou část. V teoretické části bylo cílem vymezení základních pojmů týkajících se tématu práce - především pedagogická diagnostika, pedagogická komunikace. Ve výzkumné části popisuji, jak učitelky mateřských škol provádějí pedagogickou diagnostiku, a jak o případném podezření na odchylný vývoj dítěte komunikují s jeho rodiči.
Communication with parents about their children´s special needs
Keywords: dítě; pedagogická diagnostika; učitelka; komunikace; mateřská škola; odchylný vývoj; speciální potřeby; rodiče; child; pedagogical diagnostics; teacher; communication; kindergarten; deviating development; special needs; parents