CHoroby a škůdci trav - Bálek, Václav (Jihočeská univerzita, 2014)
V rešerši se zabývám vybranými chorobami a škůdci, kteří škodí na travách, určením poškození zdraví rostlin, metodami diagnostiky a ekonomickým prahem škodlivosti. Dále se zmiňuji o rezistenci, která je v této problematice velmi důležitá, protože dnes se již pěstují a šlechtí rezistentní odrůdy a následný zásah proti chorobám a škůdcům pesticidy, či jinou formou ochrany pak nebývá zapotřebí.
Diseases and pests of grasses
Keywords: choroby; škůdci; tráva; diseases; pests; grass