Způsob řešení problematiky domácího násilí ve městě České Budějovice - Koutská, Tereza (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou domácího násilí. Je rozdělena na dvě na sebe navazující části. V teoretické části jsou obecně popsána jednotlivá témata týkající se domácího násilí, zároveň jsou systematicky řazena. Teoretické poznatky směřují k hlavnímu úkolu teorie, a jímž je kapitola násilná osoba. V praktické části jsou vytyčeny dva cíle. Prvním cílem bylo dokázat, že postoj laické veřejnosti k dostatečné práci s násilnými osobami je negativní, což se v rámci šetření potvrdilo. Druhým cílem praktické části bylo vytvoření hypotézy v oblasti práce s násilnými osobami.
The Way of Solution Problems of Domestic Violence in the Town České Budějovice
Keywords: domácí násilí; gender; násilná osoba; terapie násilných osob; domestic violence; gender; violent person; therapy of violent persons