Střevní paraziti ze středověké lokality v Praze - Říhová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této diplomové práce bylo identifikovat vajíčka nebo cysty lidských nebo zvířecích parazitů v archeologickém materiálu. K identifikaci byly použity koncentrační metody. K detekci ancient DNA (aDNA) byla použita PCR (polymerázová řetězová reakce). V porovnání s podobnými provedenými výzkumy byl výskyt parazitů nízký.
Intestinal parasites from the medieval site in Prague
Keywords: paleoparazitologie; střevní paraziti; sedimentace; flotace; PCR; Trichuris; paleoparasitology; intestinal parasites; sedimentation; flotation; PCR; Trichuris