Konstrukční návrh 3D modelu obraceče píce pro výuku zemědělských předmětů - Toth, Jakub (Jihočeská univerzita, 2022)
Diplomová práce se zabývá tvorbou 3D modelu obraceče píce, který může sloužit jako učební pomůcka při výuce zemědělských předmětů. Model byl inspirován a vytvořen podle předlohy reálného obraceče píce typu SO 160. Pro tvorbu 3D modelu byla použita studentská verze CAD programu SolidWorks 2021. Teoretická část diplomové práce se věnuje problematice pícnin včetně jejich rozdělení, sklizňových podmínek a pracovních postupů při sklizni. Druhá kapitola je následně zaměřena na obraceče - shrnovače píce, kde jsou popsány jednotlivé typy. Závěrem první části práce jsou probrány CAD systémy, jejich historie, rozdělení a jsou také popsány některé vybrané druhy CAD softwarů. Praktická část je zaměřena na tvorbu a sestavení 3D modelu a pracovní postup při vytváření jednotlivých součástí společně s jejich popisem.
Design of a 3D model of a forage tedder for teaching agricultural subjects
Keywords: pícniny; obraceč píce; CAD systémy; 3D model; SolidWorks; forage; forage tedder; CAD systems; 3D model; SolidWorks