Slovní úlohy ze základů aritmetiky - Šimánková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá učivem žáků 3. a 4. tříd základních škol a její téma je Slovní úlohy ze základů aritmetiky. Práce je zaměřena na slovní úlohy, jejich správnou formulaci, sledování malých změn v zadání úlohy na průběh jejího řešení. Práce je členěna do jednotlivých tématických celků. V nichž jsou příklady řazeny dle obtížnosti. Je koncipována tak, aby mohla sloužit jako učební pomůcka. Pro větší atraktivitu a lehčí porozumění je práce obohacena o řadu obrázků a znázornění.
Word problems on basic arithmetics
Keywords: slovní úloha; 3. třída; 4. třída; násobení; dělení; sčítání; odčítání; převody jednotek; word problem; 3rd class; 4 class; multiplication; division; addition; subraction; conversion of units