Sociálně-charitativní práce zakladatelů Papežských misijních děl - Nováková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá sondou do minulosti a do života čtyř zakladatelů Papežských misijních děl. V základních bodech popisuje význam a poslání misijní činnosti. Dále ukazuje pohled církve a posledních tří papežů na misijní povolání. Podává svědectví prostého života chudých v misijních zemích a svědectví dvou misionářů. Ukazuje pozitivní a negativní stránky misijní činnosti. V závěru popisuje projekty podporované Českou republikou.
Social and Charitable Activities of the Pontifical Mission Societies Founders
Keywords: Papežská misijní díla; misijní cesta; misionář; misie; církev; encykliky; evangelium; evangelizace; pomoc; povolání; poslání; Pontifical Mission Societies; mission trip; missionary; mission (the base); church; encyclical; Gospel; evangelism; help; profession; mission (purpose)