Vliv legislativních změn na kalkulaci nákladů - Pavouková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
V letech 2013 až 2015 proběhlo v České Republice několik velmi důležitých legislativních změn, mezi které bezesporu patří Zákon o DPH, nová výše minimální mzdy, nárůst nákladů na cestovné a stravné nebo poskytnutí dotace v rámci střednědobého rozpočtového výhledu Evropské Unie. Diplomová práce Vliv legislativních změn na kalkulace v podniku je zaměřena na konkrétní zákonné změny, které proběhly a měly zásadní vliv na výši nákladů a tedy i kalkulací v podniku. Jednotlivé legislativní změny jsou demonstrovány na dílčích případových studiích. V každé případové studii je porovnáváno období před veškerými změnami - tedy rok 2013 a období po veškerých změnách tedy rok 2015. Celá práce je zaměřená na téma, jak moc je kalkulační systém v podniku ovlivňován různými legislativními změnami.
Impact of legislative changes to the cost calculations
Keywords: kalkulace; legislativní změna; zákon; náklad; calculation; legislative change; law; cost