Finanční nástroje podpory udržitelného rozvoje Prachatic - Strouhalová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem bakalářské práce je popsat strategické a finanční nástroje, které jsou uplatňovány při realizaci místního rozvoje ve městě Prachatice. Důraz je kladen především na rozvoj urbánních oblast a na koncept Místní Agendy 21. Pro lepší pochopení lokální problematiky je dále vytvořena socio-demografická analýza a analýza významných lokalit z hlediska ochrany přírody na katastrálním území města Prachatice. Následuje vypracování přehledu realizovaných a plánovaných projektů ve městě Prachatice v letech 2017 - 2020 a zhodnocení jejich přínosu. Na závěr práce je vyhodnocena celková pozice města Prachatice v rámci naplnění Místní Agendy 21 a plnění cílů trvale udržitelného rozvoje.
Financial Instruments to Support Sustainable Development of the Town of Prachtice
Keywords: Místní Agenda 21; trvale udržitelný rozvoj; město Prachatice; regionální rozvoj; Local Agenda 21; sustainable development; town of Prachatice; regional development