BIOPOTRAVINY A POTRAVINY NOVÉHO TYPU Z HLEDISKA NUTRICE A OCHRANY ZDRAVÍ SPOTŘEBITELE - Dubnová, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato bakalářská práce se věnuje především problematice rozdílu informovanosti o bioproduktech, biopotravinách a potravinách nového typu mezi občany v oblasti Jižní Moravy a občany Jižních Čech. Zjišťuje také, jaký názor mají respondenti z obou oblastí na vliv biopotravin na zdravotní stav člověka.
BIOFOOD AND NEW-TYPE FOOD FROM THE NUTRITIONAL AND THE CONSUMER HEALTH PROTECTION POINT OF VIEW
Keywords: Biopotraviny; Bioprodukty; Bioprodukce; Ekologické zemědělství; Potraviny nového typu; Geneticky modifikované organismy; Biofood; Bioproducts; Bioproduction; Ecological agriculture; New - type food; Genetically modified organisms