Možnosti propojení územního plánu s projektem pozemkových úprav - Jabůrek, Roman (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce je výběr a zhodnocení možností napojení projektu územního plánu na pozemkové úpravy v krajině. Teoretická část práce se věnuje charakteristice pravidel pro výstavbu na rozhraní územního plánu a pozemkové úpravy. Definuje dotčené pojmy jako krajina, estetika krajiny, krajinný ráz, pozemkové úpravy a územní plánování. Praktická část bakalářské práce se zabývá územím na rozhraní okresu Prachatického a Strakonického. Na vybraném území je zkoumáno osm staveb, které ovlivňují charakter okolní krajiny a dále tři drobné prvky v krajině. Výsledkem práce je zhodnocení pozitivního a negativního vlivu zkoumaných staveb na krajinný ráz.
The possibility of the connecting the land use plan for land adjustment
Keywords: krajina; estetika krajiny; krajinný ráz; pozemkové úpravy; územní plán; landscape; aesthetics of landscape; landscape character; landscaping; urban planning