Měření drsnosti povrchů - Kehler, Roman (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato práce se zabývá měřením drsnosti a profilu povrchu polyetylenových destiček před a po aplikaci plazmového klouzavého výboje na dotykovém měřícím přístroji Hommel-Tester T2000. V úvodu práce jsou popsány základní pojmy, jednotky a definice, druhy přístrojů a nástrojů používaných pro měření drsnosti povrchu. V další části je práce zaměřena na experimentální měření daných vzorků a vyhodnocení struktury jejich povrchů.
Surface roughness measurement
Keywords: Měření drsnosti povrchu; struktura povrchu; Hommel-Tester T2000; dotykové měření; plazmový výboj; klouzavý výboj; Surface roughness measurement; surface structure; Hommel-Tester T2000; contact measurement; plasma discharge; Gliding Arc