Vliv revitalizačních úprav malých toků na rybí společenstvo - Antonín, Petr (Jihočeská univerzita, 2008)
V mé bakalářské práci jsem se zabýval poznatky o revitalizacích vodních toků a jejich historií. Zároveň jsou zde popsány jednotlivé požadavky pro úspěšnou revitalizaci vodních toků a pro návrat živočichů, především ryb, do těchto toků. V mé práci porovnávám dosažené výsledky z kontrolních odlovů ryb ze dvou sledovaných potoků Horského a Mlýnského.
Influence revitalization adjustments small streams on fish guild
Keywords: revitalizace; regulace; pstruh; potok; revitalization; regulation; trout; stream