Využití internetových serverů ve výuce anglického jazyka. - Špičková, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce je zaměřena na možnosti využití internetu, konkrétně internetových serverů vhodných pro výuku a procvičování anglického jazyka, a to žáků druhého stupně základní školy. Jedním z cílů bylo konkrétní servery vyhledat, porovnat a zhodnotit, nejen z hlediska didaktického, ale i z hledisek jiných - jako je funkčnost, orientace ve struktuře stránek, až po textovou a obsahovou stránku. Dalším kritériem pro hodnocení byla využitelnost těchto zdrojů pro výuku z úhlu pohledu jak učitele (vyučujícího, edukátora), tak žáka (studenta, edukanta). Cílem této práce je poskytnout radu pedagogům, které servery jsou pro výuku vhodné. V praktické části práce diplomantka provedla dotazníkové šetření mezi žáky druhého stupně základní školy, jehož cílem bylo zjistit, zda již nějaké podobné servery znají a používají.
Using Internet Servers in English Language Teaching.
Keywords: internetový server; média; digitální přehrada; anglický jazyk; žáci 2. stupně ZŠ; vyučovací hodina anglického jazyka; Internet server; media; digital divide; English language; lower secondary school learners; English lesson