Návrh a realizace virtuálního bankomatu - Zronek, Martin (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na návrh a realizaci virtuálního bankomatu. Koncept pochází z historického stroje zvaného Sensorama, jednoho z nejstarších systémů virtuální reality. Slouží k zprostředkování běžných bankovních operací a funkcí fyzického bankomatu skrze virtuální realitu. Práce analyzuje stávající řešení vztahu klienta s bankou na jejichž základě realizuje virtuální prostředí. Konkrétně funkční bankomat a interaktivní bankovní pobočku. Vše se děje vzdáleně prostřednictvím rozhraní metaverza Neos. Koncept plně využívá interaktivních vlastností virtuální reality, čímž pomáhá uživateli lépe pochopit jednotlivé bankovní procesy. Práce zkoumá postoj reálných bank k samotnému konceptu, proveditelnost jednotlivých bankovních operací a podmínky veřejného užití.
Design and Implementation of Virtual ATM
Keywords: virtuální realita; 3D model; virtualizace; bankomat; banka; bankovní operace; funkce; virtuální bankovnictví; Neos; Sensorama; metaverzum; virtual reality; 3D model; virtualization; ATM; bank; banking acts; function; virtual banking; Neos; Sensorama; metaverzum